Ebben az évben is egy jól megszervezett Békefutáson vehettek részt Magyarország három megyéjéből azok a szerencsések, akiknek a városán, községén, faluján áthaladt a a békefáklya a nemzetközi csapattal,  és személyesen tehettek egy vagy több lépést a békéért – együtt békeszerető társaikkal.

pr_utvonal_nagy Békefutás - Peace Run 2016

Magyarország az idén tizenkilencedik alkalommal kapcsolódott be az európai országokat összekötő váltóba. A Peace Run (Békefutás) a világ legnagyobb váltófutása, amelynek célja, hogy a sport összekovácsoló ereje által fejlessze az egyének, közösségek és nemzetek közötti békét és barátságot. A több mint két évtizedes múltra tekintő rendezvényt olyan híres személyiségek támogatták, mint II. János Pál Pápa, Nelson Mandela, Muhammad Ali, Teréz anya.

A Peace Run olimpiai stílusú váltófutás, amelyhez bárki csatlakozhat. A békét jelképező fáklyát egy nemzetközi futócsapat viszi országról országra. A korábbi évek rendezvényeihez hasonlóan az idén is sok helyi futó csatlakozott a nemzetközi váltóhoz egy pár lépésre, néhány utcahosszra vagy akár kilométerekre is. A Békefutás ugyanakkor jóval több, mint egy sportrendezvény. A futókat minden településen ünnepséggel köszöntötték. Ezeken a helyi mini-békefesztiválokon a zene, a tánc, az irodalom és a képzőművészet eszközeivel fejezték ki a helyi közösségek a béke iránti törekvésüket és elkötelezettségüket. Ezért méltán mondhatjuk, hogy a Peace Run tulajdonképpen egy ünnepsorozat, amely végigvonul a településeken, országokon és földrészeken, az egész világon. Útján reményt, barátságot és örömöt hirdet.

pr_utvonal_nagy Békefutás - Peace Run 2016

Sok településen a polgármesterek személyesen jártak elől a jó példával – mint Balkány első embere is.

 A közszolgálati televízió M1 csatornájának rövid hiranyaga itt nézhető meg.

A debreceni Városi Televízió rövid beszámolója itt nézhető meg.

További gazdag hír és képanyag információ: http://www.bekefutas.hu

Köszönjük minden résztvevőnek, hogy jelenlétével tevőlegesen hozzájárult ebben az évben is Peace Run sikeres lebonyolításához!