Világ legnagyobb váltófutása Magyarországon.

bekefutas450x0_q85-300x199 Békefutás - Peace Run 30 éve

 „Tégy egy lépést a békéért!”

Ez a lépés lehet valódi vagy jelképes. A Békefutás célja egy egyszerű gondolatra épül. Ha én teszek egy lépést vagy erőfeszítést a harmóniáért, vagy ha én magam akár csak egy percre is békésebbé váltam, akkor ezáltal a világ is egy picit jobbá lett. Ahelyett, hogy bírálnánk a világot, megtesszük azt, ami a saját felelősségünk: önmagunkban és közvetlen környezetünkben a békére törekszünk. Mindössze azt reméljük, hogy rendezvényünk hitet és reményt ad ehhez, illetve elgondolkodtatja, és tudatosabbá teszi az embereket ezzel kapcsolatban.

 

bekefutas450x0_q85-300x199 Békefutás - Peace Run 30 éveA Békefutás május 22-én indul Pécsen és egész héten halad Sásd-Kaposvár-Igal-Tab-Dég-Székesfehérváron át Lovasberényig.

 BÉKE ÉS HARMÓNIA

 A béke elsősorban nem a háború ellentétét jelenti, hanem a barátság a szeretet és az öröm jelenlétére utal. Ha a futáson résztvevőként vagy nézőként egy kicsit elfeledkezünk a mindennapi stresszről, akkor megérezhetjük a Békefutás igazi lényegét és energiáját. Ezt a jelképes lángot sok millió különböző nemzetiségű, bőrszínű, vallású – de szívében és vágyaiban mégis hozzánk hasonló – ember töltötte fel tartalommal. Ezt nem lehet nem érezni, mindenkinek mosolyt csal az arcára, és melegséggel tölti el az emberek szívét. S talán ez is segít abban, hogy ma egy kicsit kedvesebbek legyünk másokhoz, s meglátjuk, hogy ők is kedvesebbek lesznek hozzánk és holnap majd megint másokhoz

 Az alapító Sri Chinmoy a Békefutást a szeretet, béke és egység jegyében indította útjára 1987-ben. Sportolóként, filozófusként, zenészként, képzőművészként és költőként, egész rendkívüli életművével ugyanezt a szellemiséget képviselte. Tevékenysége elismeréséül hazánkban megkapta a Pro Cultura Hungarica, és a Magyar Köztársaság Érdemrendje kitüntetéseket.

bekefutas450x0_q85-300x199 Békefutás - Peace Run 30 éve “World harmony, world peace: these are not mere dictionary words. These are realities, divine realities and supreme realities.”

 „Világharmónia, világbéke: ezek nem pusztán szavak a szótárban. Ezek valóságok, isteni valóságok, legfelsőbb valóságok.”

 „A békefáklya lángja
Gyújtson fényt mindenkiben,
És ébressze fel a világ minden lakóját.”

                                                                                           Sri Chinmoy

 

 

Ferenc Pápa megáldotta a Békefutás fáklyáját