beauty-web-300x232 A szív útjaKérdés:  Hogyan meditálnak az emberek az Ön útján?
Sri Chinmoy:  Az én utam a szív útja. Azt mondom a tanítványaimnak, hogy ürítsék ki szívüket teljesen, hogy a Béke, a Fény és az Áldás alá tudjon szállni fentről és be tudja tölteni belső befogadóképességüket. Ha valaki a szív útját akarja követni, akkor minden érzelmi problémája, aggodalma, szorongása és istentelen tulajdonsága elfogja hagyni, és fentről Béke, Fény, valamint Áldás fogja kicserélni őket.
Így, amikor meditálsz, próbáld megnyitni a szívedet és az egész lényedet. Néha megnyitod a szívedet, és nyitva hagyod az ajtót, és amikor a vendég belépne rajta, akkor becsukod az ajtót. A Béke, A Fény és Áldás mennyisége, amit a belső befogadóképesség fogadni képes, mérhető. A befogadóképességnek meg van a saját tudata. Talán üresen hagyhatod a belső befogadóképességedet, de annak törekednie is kell, hogy kapni tudjon. Csak akkor lehet jó meditációd.
Fejlődésünk gyorsabb lehet, ha a szívre meditálunk. Amikor az értelemre meditálunk vagy az értelmünkben meditálunk, akkor azt érezzük, hogy már oly sok mindent tudunk a spirituális életről. Azonban, amikor mélyen magunkba merülünk, akkor tudjuk meg, hogy valójában semmit sem tudunk a spirituális életről. Csak földi információkat gyűjtöttünk össze az értelmünkben, csak információt és semmi mást. Azonban, amikor a szívre meditálunk, gyermeknek érezzük magunkat, aki valóban valami újat szeretne tanulni az anyjától vagy az apjától. A gyermek azt érzi, hogy semmit sem tud, de szeretne mindent a leghelyesebb módon megtanulni.
Tehát a tanácsom a keresőknek, akik a mi utunkat szeretnék követni az, hogy koncentráljanak és meditáljanak a szívükre. És még azok is, akik nincsenek összhangban a mi utunkkal, megpróbálhatnak a szívükre meditálni. Nem csupán a mi utunk hangsúlyozza a szívre való meditáció fontosságát. Léteznek más utak, és más spirituális Mesterek is, akik ugyanezt az eszmét hirdetik.
Sri Chinmoy: A Magasabb Világok Tapasztalatai 

Sri Chinmoy könyvei után itt érdeklődhet: www.srichinmoykonyvek.hu