Bensőséges keretek közt tartottuk meg 2018. november 22-én, a győri Tulipános Általános Iskolában a Jharna Kala – forrásművészet kiállítás megnyitó ünnepségét.

20181121_195756-300x169 Győri Tulipános Iskolában Jharna Kala kiállítás

Az ünnepségen részt vett a kiállító Egységszív Alapítványtól Varga István, Szélesné Karácsony Ida Katalin igazgatónő, az iskola vezetősége és a diákok képviseletében az egyik alsós osztály a rajzszakos tanító nénivel. Az Egységszív Alapítvány képviselője köszöntötte a megjelenteket. Rövid bevezetőjében kitért a Jharna Kala – forrásművészet és a Magyarország Békevirág Nemzet évfordulókra, majd a gyerekekhez beszélt.

20181121_195756-300x169 Győri Tulipános Iskolában Jharna Kala kiállítás

Mesélt a képek keletkezési körülményeiről, arról, hogy a mester hogyan fest, mivel fest és mennyi idő alatt készül el egy-egy képpel. Beszélt a színek jelentőségéről és a képekben való spontán gyönyörködés módjáról. A gyerekek arcán hatalmas öröm jelent meg, amikor megtudták, hogy megkapják a legtöbbjük kedvenceként megnevezett három képet. A kiválasztott keretben, bekeretezve, az alapítvány, jövő év tavaszán, kis ünnepség keretében az iskolának ajándékozza.

Szélesné Karácsony Ida Katalin igazgatónő kérésére a gyerekek megmutatták a már kiválasztott kedvenc képüket.

 

más események

Egységszív Alapítvány

Sri Chinmoy munkássága

Jharna Kala képeket adtunk iskoláknak Pécsen