Makaranda Csornay Kinga, Soron Enikő, Keerapa Szabóné Lukáts Mária és Himadri Kávai Csaba Sri Chinmoy tanítványai beszélnek arról hogyan élik a hétköznapokban az életüket, amelyben a meditáció áll a középpontban. Hogy alakulnak és változnak az Sri Chinmoy Útján a meditáció segítségével.

Makaranda  rendszeresen énekel meditatív dalokat melyeket Sri Chinmoy mester komponált, minden reggel meditál, kocog az egészségéért. Sokat utazik, mert meditációs hétvégeken vesz részt a környező országokban, ahol együtt meditálnak különböző országokból érkezőkkel és így inspirációt nyernek egymástól.

Enikő mint minden fiatal élte az életét, fesztiválokra járt és sokat utazott. Alapvetően jól érezte magát. Egyszer találkozott Makarandával és nagyon mély benyomást tett rá a békéje, kiegyensúlyozottsága, tisztasága. Aztán még négy évig nem változott semmi az életében. Majd 23 évesen döntött úgy hogy mégis változtat az életén, mert valami hiányzott neki. Sri Chinmoy mester egy plakátról mosolygott rá.

Keerapa nem volt elégedett az életével, szokványos életet élt. Egyszer találkozott Sri Chinmoy plakátjával és megfogta a tekintette, olyan különleges volt. Tetszett neki az elképzelés, hogy a lelkünk a felelős az életünkért. Vett futó ruhát és elkezdett futni, már anyaként. Találkozott Sri Chinmoyjal egy összejövetelen és nagyon meghatotta a mélysége. Aztán egyre többet futott, hosszúkat akár 100 km-t.

Himadri 20 évesen kezdett el meditálni és lett Sri Chinmoy tanítványa. Többször találkozott Sri Chinmoyjal és nagyon különleges embernek érezte, aki igazán tud meditálni, nem elmélet számára. Fontos neki az öntúlszárnyalás, ami igazi örömet ad nekünk. Sportolni is akkor kezdett és most triatlonozik nagyon komolyan. A sport és a meditáció egymást kiegészíti, mint a külső világ és a belső világ is együtt kell járjanak.

Talkshow Sri Chinmoy tanítványaival – 2018 eleje, Budapest from Sri Chinmoy Center Hungary on Vimeo.

A meditáció elkezdése

Értelem lecsendesítése

Elme, szív és lélek

A külső futás a belső futás

Meditációs tanfolyamok az országban