Irodalmi felolvasó est

A boldogság nemzetközi napjává nyilvánította az ENSZ Közgyűlése március 20-át. Konszenzussal elfogadott határozatában a Közgyűlés hangsúlyozta, hogy a “boldogság keresése az emberi lét egyik alapvető célja”.

A boldogság nemzetközi napjának ötlete a kis himalájai buddhista királyságtól, Bhutántól származik. Az ázsiai ország a világon elsőként vezette be a bruttó nemzeti boldogság fogalmát lakosai jólétének mérésére, mondván, hogy az többet elárul, mint a bruttó hazai össztermék, a GDP.

“A valódi öröm azonnali kiterjedést jelent. Amikor tiszta örömöt érzünk, szívünk happiness-300x372 Boldogság Napja - március 20.azonnal kiterjed. Valójában kitárjuk szárnyainkat és érezzük, hogy az isteni szabadság-égen repülünk. A világot teljesen a magunkénak érezzük, nem azért, hogy uralkodjunk felette, hanem mert kiterjedt tudatunk része.”

“Mindennap egyetlen tanulnivalónk van. Hogyan legyünk őszintén boldogok.”

“A valódi belső örömöt magad teremted. Nem függ a külső körülményektől vagy a külső eredményektől.”

“Ne bírálj semmit boldog leszel. Bocsáss meg mindent boldogabb leszel. Szeress mindent a legboldogabb leszel.”

Gondolatok boldogságról, örömről és vidámságról Sri Chinmoy spirituális mester tollából.

Az irodalmi est programja:

happiness-300x372 Boldogság Napja - március 20.Felolvasás Sri Chinmoy A Boldogság Ékkövei, a Boldogság és Az Öröm Szárnyai című könyveiből. A boldogság titkairól, a boldogság tulajdonságairól mondunk aforizmákat, verseket.

Közös meditáció.

Mindenkit szeretettel várunk, aki keresi az igazi, mély belső örömöt, aki elégedettséget szeretne meríteni egy spirituális mester bölcsességeiből, aki szeretne fölül emelkedni életének nehézségein, aki a meditáció gyakorlásába szeretne bepillantást nyerni.

‘1 falat boldogság” – kézműves csoki vásár.

Rövid részlet az irodalmi estből: első részben Boldogság könyvből felolvasás, második részben vezetett meditáció

Boldogság Napja Pécs from Sri Chinmoy Center Hungary on Vimeo.

2017. március 20.