A szív útja: ha a szívedben tudsz maradni, érezni fogsz majd egy belső sírást. Ez a belső sírás amit törekvésnek nevezünk, a meditáció titka.

aszivutja-srichinmoy A Szív útja„Az emberiség odaadó testvére vagyok. Minden fivéremben és nővéremben a Mindenható Atyát igyekszem szolgálni.”
Sri Chinmoy

Sri Chinmoy spirituális mester odaadóan szolgálta és ösztönözte az élet mélyebb jelentését megérteni vágyó embereket. Ennek érdekében számos kulturális, sport, humanitárius programot indított el. Rendszeres utazásai során ingyenes koncerteket, előadásokat tartott világszerte. Irodalmi, zenei és képzőművészeti művei a korlátlan alkotókészség kifejeződései. Munkásságáért a Magyar Köztársaság Érdemrendjével tüntette ki Mádl Ferenc elnök úr, és megkapta a Pro Cultura Hungarica kitüntetést is hazánkban folytatott tevékenységei elismeréséért.

„Csak az az erő, amely szeret, oldhatja meg a világ gondjait. Ezen erő olyan odaadással van tele, mely az egész világot saját testvéreként szolgálja. Mind szeretetteljes csendünkkel, mind odaadó szolgálatunkkal hozzájárulunk az egész világ jobbításához.”-Sri Chinmoy

„Sri Chinmoyt tiszta, igaz embernek tartom, akiből árad a példaértékű egyszerűség.”
-Müller Péter, író

„Folytassuk együtt Isten munkáját. Milyen gyönyörű minden munkád, amit a világbékéért és az egész emberiségért teszel.”
-Teréz Anya

aszivutja-srichinmoy A Szív útja

Empátia, barátság, egyetemesség, egységérzés olyan örök értékei világunknak, melyeket táplálnunk kell. Sri Chinmoy programjai képesek ezeket az értékeket felszínre hozni a résztvevőkből, ezért munkásságát kiemelkedőnek érzem.”
-Popper Péter, pszichológus

„Levelei olyan hatalmas mértékben ösztönzőek. Ebben az ösztönzésben találom meg az erőt, hogy tovább harcoljak a taposóaknák ellen…”
-Diana, Wales-i hercegnő

Sri Chinmoy tanításaitól és életvitelétől inspirálva tanítványai világszerte központokat hoztak létre. Sri Chinmoy Centerek spirituális otthonként szolgálnak tagjaik számára, ahol összejöhetnek meditálni, imádkozni és nyilvános programokat szervezni. Sri Chinmoy kérésére a központok valamennyi rendezvénye ingyenes, abban a meggyőződésben, hogy a spiritualitás született jogunk, mely nem vásárolható meg és nem is árusítható.

Ne próbáld
Megváltoztatni a világot.
Kudarcot fogsz vallani.
Próbáld meg szeretni a világot.
Lám a világ megváltozott,
Örökre megváltozott

 

Meditációs előadások, tanfolyamok, életmód programok, gyermek pályázatok


Meditáció a kulcs, mely megnyitja a belső világ kapuját. Minden ember magában hordozza a béke, az öröm és a szeretet végtelen forrását. Azonban nem mindig tudjuk, hogyan kerüljünk kapcsolatba ezzel a forrással. Ezért szerveznek tanítványok olyan programokat, melyek segítségével mindannyian rátalálhatunk belső világunk kincseire.
www.srichinmoytanitvanyok.hu

 

aszivutja-srichinmoy A Szív útjaEgységszív-könnyek és mosolyok nemzetközi humanitárius szolgálat


Ebben a programban mindenki önkéntesen dolgozik és a humanitárius szolgálatot szíve szeretetéből vállalja. A résztvevők olyan orvosokból, ápolókból és elkötelezett személyekből állnak, akik inspirációt éreznek arra, hogy világszerte szolgálják a rászoruló és szenvedőtestvéreinket. A Gyerekek a gyerekekért program keretén belül a magyar gyerekek jóvoltából 2000 gyermek érezhette világszerte a jobb körülmények között élő társa együtt érző szeretetét.
www.oneness-heart.org

 

Világbéke Futás


Több mint 130 ország vesz részt ebben a váltófutásban, amelynek célja, hogy erősítse a nemzetek közötti barátságot. A kézről kézre adott fáklya városokat, országokat és földrészeket kapcsol össze. Eltérő kultúrájú, politikai és vallási meggyőződésű emberek futnak együtt, hogy kifejezzék: a világ egy napon valóban az egység és a harmónia otthona lehet.
www.peacerun.org/hungary

aszivutja-srichinmoy A Szív útja

 

Koncertek, kiállítások, irodalmi estek


Sri Chinmoy 21 000 dalt komponált angol és bengáli nyelven, melyeket világszerte ingyenes koncertek keretén belül tanítványai rendszeresen előadnak. Ezek a koncertek a zene egyetemes élményét nyújtva teremtenek belső békét és harmóniát a hallgatóság köreiben.

“A zene nem ismer határokat.
Mindenütt szabad.
Hozzájárulása az emberi és isteni
Érzelmi kiteljesedéshez
Örökre felbecsülhetetlen marad.”

aszivutja-srichinmoy A Szív útja

Sri Chinmoy festészetét „forrásművészetnek”, „Jharna Kala”-nak nevezi. A Mester képeiből rendszeresen szerveznek kiállításokat a Centerek.
Több mint 1500 verses, esszés és novelláskötetén keresztül Sri Chinmoy szavai az önfelfedezés gazdagságát és sokszínűségét adják át.
www.srichinmoybooks.hu

aszivutja-srichinmoy A Szív útja

 

Sport rendezvények


A Sri Chinmoy Marathon Team évente mintegy 500 sporteseményt szervez a 12 órás úszóversenyektől kezdve a világ leghosszabb, 3100 mérföldes futóversenyéig.
www.srichinmoyraces.org/hu

aszivutja-srichinmoy A Szív útja„Megváltoztathatod az életedet.

Erre a változásra nem kell éveket,

de még hónapokat sem várnod.

Megkezdődik abban a pillanatban,

amint beleveted magad a spiritualitás tengerébe.”
-Sri Chinmoy

 

A meditáció elkezdése

Meditáció: kulcs a belső élethez

Értelem lecsendesítése

Örömben élni

Meditációs technikák

Itt és most kezd el

Híres emberek Sri Chinmoyról