“A zene ön-kiterjedést és egységet jelent. Az Én kiterjed a zenén keresztül. Az Én, ami kiterjed, nem az egyén énje, hanem a határtalan Én. A zene a korlátlan Valóság kiterjedése.” Sri Chinmoy

Ingyenes meditatív koncertjeinkre várunk mindenkit szeretettel!

Zalaegerszeg 2018.02.11.  11 óra  Széchenyi tér 1. Arany Bárány Szálloda Különterme, további információ 70/70-28-161

Kecskemét 2018.02.09.  18 óra  Deák Ferenc tér 1. Hírős Agóra, további információ 70/70-28-138

A zene erejét felhasználva a legfelsőbb Énnel kapcsolatba tudunk kerülni. A spirituális világban a zene áll legközelebb a meditációhoz. A csend forrása mindennek, a zenének is a csend a forrása.

 

“A külső zene

Külső hangszerből ered.

A belső zene

A szívből jön.

Ennek a belső zenének a neve

                 Egység.”  Sri Chinmoy

 

 

Ha egyszerűen csak hallgatjuk a zenét, megpróbáljuk átadni magunkat a zene hullámainak, akkor az nagy segítségünkre lehet belső fejlődésünkben. Egy fajta meditációs állapotba kerülhetünk. Általában mindenkinek nehezebb lecsendesíteni az elmét és meditálni, de ha spirituális zenét hallgatunk az segíteni tud, hogy megnyugodjunk és befelé figyeljünk.

A spirituális zene más mint a hétköznapi dallamok. Ebben a zenében mindig tisztaság van és a lelkünket tudja táplálni. Egyszerű, nincs benne külső izgalom, ellenkezőleg segít nekünk magasabb ideákat elérni és ráhangolódni.

Koncertjeinken Sri Chinmoy kompozícióit adják elő tanítványai, akik professzionális zenészek vagy belső inspirációra kezdtek a zenével foglalkozni. Több együttes már járt Magyarországon: Mountain Silence, Kék Virág,  Agnikana Csoportja,  Arthada és Barátai,  Ananda.

Hírlevélre feliratkozás itt…

A meditáció elkezdése             

Itt és most kezdd el

Értelem lecsendesítése

Híres emberek Sri Chinmoyról

Örömben élni

Meditációs technikák