Június 5-én adtuk át a három iskolának Sri Chinmoy által festett Jharna Kala képek másolatát. Ezek a színes, vidám képek üde színfolt egy iskolában. Úgy gondoljuk Sri Chinmoy pozitív világlátása és a világbékére való törekvése sugárzik az alkotásaiból.

Az iskolákkal akkor alakult ki a kapcsolat, mikor tavaly az általunk szervezett békefutáson részt vettek a gyerekekkel. Megkerestük őket tavaly, hogy volna-e kedvük egy világ méretű kezdeményezésbe becsatlakozni és tenni pár lépést. Nagy örömünkre mind igent mondtak. Eljöttek és futottak velünk.

 

Először a PTE 1.sz. Gyakorló Általános Iskolát kerestük fel.

IMG_20180605_100054-300x169 Jharna Kala képeket adtunk iskoláknak Pécsen A gyerekek és a tanárok kíváncsian várták a nem minden napi eseményt. Egységszív Alapítványunk részéről Csornay Kinga Makaranda köszöntötte a gyerekeket és tanárokat.

A gyerekek is készültek programmal többek között kórus énekléssel, néptánc bemutatóval.

 

A következő iskola a Mezőszél utcai Általános Iskola volt ahova ellátogattunk.

Wellisch Katalin igazgató asszony nagy szeretettel és barátsággal fogadott minket. Megtudtuk, hogy IMG_20180605_100054-300x169 Jharna Kala képeket adtunk iskoláknak Pécseniskolájuk része a boldog iskola programnak és igazán kreatívnak számít az intézmény. Mindenki gyűjti a gombokat és ebből csodálatos alkotásokat készítenek, amik az iskola falait díszítik. Nincs náluk csöngetés, mégis mindenki tudja mikor kezdődik az óra. Azt is megtudtuk, hogy egyszer egy évzáró a pattogatott kukorica jegyében telt, igazi élményt adva a gyerekeknek.

 

Jurisics Miklós Általános Iskola is szép műsorral köszönte meg a képeket

IMG_20180605_100054-300x169 Jharna Kala képeket adtunk iskoláknak PécsenBalázs Erika intézményvezető kalauzolt minket az iskolában, a gyerekek már vártak ránk a tornateremben. A békefutás fáklyáját ide is bevittük, egyes gyerekek felismerték a tavalyi futásról és a műsor végén fotózkodtak is vele.

 

 

 

Mindenkiben belül ott van egy belső, kreatív forrás, mind többek vagyunk mint ami látszik belőlünk. Ha kreatívak tudunk lenni, akkor ezeket a belső kincseket meg tudjuk osztani másokkal és ezzel örömet tudunk szerezni.

 

Boldog vagyok mert nem próbálok meggyőzni másokat.

Boldog vagyok, mert nem panaszkodom.

Boldog vagyok, mert őszintén kihangsúlyozom a másokban rejlő jót.

Boldog vagyok, mert sohasem adom fel. Sri Chinmoy