Gandhi_invitation-1-300x450 Könyvbemutató Pascal Alan Nazareth

“A kardot félre dobva, nincs  más, mint egy csésze szeretet, amelyet felajánlhatok a velem szemben ülőnek.” – Mahátmá Gandhi.

Pascal Alan Nazareth volt indiai nagykövet tartott előadást és könyvbemutatót Gandhi A rendkívüli vezető címmel. Október 24-én 17:30 a CEU – Közép-európai Egyetemen. Cím: Budapest Október 6. u. 7. 102 terem.

Rendezvényen részt vett Mr. Rahul Chhabra India magyarországi nagykövete. A könyv előszavát Mihail Gorbacsov Szovjetunió egykori elnöke írta.

Gandhi_invitation-1-300x450 Könyvbemutató Pascal Alan Nazareth

Nagy érdeklődés mellett hangzott el Nazareth úr előadása – képek az előadásról.  Az előadó 2007-ben kapta meg Sri Chinmoytól az U Thant Béke díjat. 1994-es visszavonulása óta több neves egyetemen szerepelt mind vendég előadó néhány ezek közül: UC Berkeley, MIT, Stanford, Yale, Columbia és New York Universities.  A könyvet 2006-os kiadás óta 11 indiai nyelvre és 14 egyéb nyelvre fordították le szerte a világon.

Részlet a könyvből:

“1969-ben meghívták Sri Chinmoyt, hogy beszédet mondjon Gandhi születésének 100. évfordulója alkalmából a Nyugatindiai Egyetemen. Beszédének címe Mahátma Gandhi volt és a későbbiekben  A kelet szívének és a nyugat értelmének egysége című könyvében jelent meg. Sri Chinmoy hétszer idézte Gandhit és beszédét az alábbi kijelentéssel zárta: “Vannak ismert emberek, akik Gandhit a modern kor Szent Péterének, vagy Assisi Szent Ferencének nevezték. Én a Szív Szeretete és a Lélek Részvéte Csendes-óceánjának nevezem őt. Mahátma Gandhi nem India kizárólagos kincse, hanem az emberiség  páratlan büszkesége és az marad évszázadokon át.

Sri Chinmoy nagyon tisztelte és csodálta Gandhit, ezért a mély spiritualitásért, amely vallásokat áthidalt és a béke szolgálatára törekedett. Egy dalt írt róla bengáli nyelven, amit maga fordított le angolra, így hangzik:

Mohándász Karamcsand,

Te az igazság birodalmának győzelmi hangja vagy,

Gandhi, Bapudzsi nagyszerű, legfelsőbb lélek,

Egység dalod egyedülálló volt.

Te voltál Gudzsarát legfelsőbb hőse.

Te voltál India legfelsőbb vezetője.

Megpróbáltad enyhíteni a világ szenvedését.

Szíved részvétével és könnyeivel.

Mahátma győzelmedet újra és újra világgá kiáltjuk.

Részvét-szíved abszolút a legjobbnak bizonyult

A nagyvilágon.”

 

Elismerő szavak a könyvről:

“Legmélyebb köszönetem és elismerésem a Gandhi: A rendkívüli vezető című könyv gyönyörű ajándékáért.” – Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke.

 

“Egy figyelemreméltó és megvilágosító könyv.” – I.K. Gudzsarai, India egykori miniszterelnöke.

“Különösen tetszett a “Gandhi kiemelkedő vezető modellje.” cím fejezet.” – A.P.Dzs. Abdul Kalam, India egykori elnöke.

A könyv megvásárolható a Madal Bal Kft-nél.