A spirituális Mester – Sri Chinmoy

Nem a saját megvalósulásáért Meditál.

Azt már elérte!

A te megvilágosodásodért Meditál.

 

Amikor Gurut választasz, az elmének meg kell állnia. A szívnek kell választania, a szív pedig egységet jelent. Egyesülni akarsz Istennel, nem megvizsgálni akarod Istent. Az elméddel megvizsgálod Istent, a szíveddel szereted Istent és eggyé válsz Vele. Ha egyszer megtalálod a Gurudat, az olyan, mint amikor az apró csepp belép az óceánba. sri-chinmoy008-11448-300x300 A spirituális Mester - Sri ChinmoyAz isteni szeretet azonnal felszínre jön benned, és az Örökkévalóságig szereted ezt a személyt. Egész belső lényedben túlárad a fény és a gyönyör. Úgy érzed, ma rátaláltál egy régi barátra, egy igaz barátra, akit elveszítettél és most újra felfedeztél. Amikor megtalálod a Gurudat, úgy érzed, egy ősi, örök barátot fedeztél fel. Tegyük fel, hogy öt ember áll előtted. Azonnal úgy érzed, hogy az egyik ember jobban vonzza a figyelmedet, szeretetedet és törődésedet.

Ez azt jelenti, hogy belső rokonságban állsz ezzel az emberrel. Ezért természetesen, ha választanod kell, őt fogod választani. Ezernyi embert látsz az utcán sétálni, de amikor meglátsz egy bizonyos embert, azonnal örömet érzel, mert belső rokonságod, belső kapcsolatod van ezzel a személlyel. Talán nem tudod a nevét, talán nem tudod, hol lakik, vagy bármi mást róla. Azonban pusztán az, hogy láttad, már elég ahhoz, hogy örülj. Ez kölcsönös belső rokonság. A spirituális életben is, ha találkoztál öt Mesterrel, amelyik a legnagyobb örömöt nyújtja neked, az fog legjobban vonzani.

sri-chinmoy008-11448-300x300 A spirituális Mester - Sri ChinmoyEmellett, ha egy lépéssel tovább mész, és úgy érzed, ezzel az emberrel akarsz maradni egész életedben, akkor is, ha nem adja meg neked a megvalósulást, akkor ő a megfelelő személy. Ha ilyen szeretettel vagy iránta, ha úgy érzed, nincs szükséged tőle semmire, de egyszerűen vele akarsz maradni és szolgálni akarod őt, akkor biztos lehetsz abban, hogy ő a Mestered. Amikor egy istenmegvalósított Mesterrel vagy, tudatosan vagy tudat alatt, de mindenképpen érezned kell egy kis Békét, egy kis Fényt, egy kis Üdvösséget, egy kis Erőt, mert neki alapvető természete sugározni ezeket. Nem hivalkodik, ez teljesen önkéntelen, ahogy a virágnak is természete, hogy illatot áraszt. Minden nap több ezer emberrel érintkezel, de ezt nem kapod meg egyiküktől sem.

A Mester külső teste lehet nagyon csúnya, de szemében csupa isteni tulajdonságokat fogsz látni. Ugyanakkor, ha csukva vannak a szemei, külsőleg nem érzékelhetsz semmit, de mélyen magadban olyan belső örömöt fogsz érezni, amit korábban soha. Éreztél örömöt korábban is igaz, de azt a belső borzongást, amit akkor érzel, amikor először állsz egy valódi spirituális Mester előtt, nem lehet leírni. Ezenfelül, ha a Mester a saját Mestered, akkor az öröm végtelenül nagyobb. A spirituális Mesterben különféle isteni tulajdonságokat kell érezned, feltéve, hogy van törekvésed. Máskülönben ott ülhetsz a spirituális Mester előtt, beszélhetsz vele, bizalmas barátságban lehetsz vele, mégsem kapsz semmit. Törekvésed teszi lehetővé, hogy megkapd a Mester minden isteni tulajdonságát. Ha nincs törekvésed, mindegy mije van a Mesternek, nem tudja neked adni.

sri-chinmoy008-11448-300x300 A spirituális Mester - Sri ChinmoyForrás: Sri Chinmoy: A spirituális élet. A könyv itt vásárolható meg..

A könyv leírása: Sri Chinmoy a Szív útját követte, és azt vallotta, hogy ez a legrövidebb útja a spirituális fejlődésnek. Tanítása szerint a spirituális szívre meditálva, a kereső felfedezheti saját belső kincseit, béke, öröm, fény és szeretet formájában. Sri Chinmoy szerint a spirituális Mester feladata, hogy segítse a keresőt abban, hogy ezeket a belső kincseket önmagában felszínre hozza, és így megvilágosítsák a kereső életét. Ebben a könyvben Sri Chinmoy a spirituális élet különböző kérdéseire ad választ a következő témákban: spiritualitás, tudat, Isten, értelem, szív és lélek, törekvés, spirituális Mester, spirituális út, meditáció, béke, öröm, szépség, élet és halál.

A meditáció elkezdése

Meditáció: kulcs a belső élethez

Értelem lecsendesítése

A külső futás a belső futás

Elme, szív és lélek

Itt és most kezdd el

Meditációs technikák